Панда лабс џуниор за праведна транзиција – Округла маса и социо-економски совет

Posted on: 08.09.2023

Учениците вклучени во Панда лабс џуниор за праведна транзиција, беа дел од симулација на економско-социјален совет и тркалезна маса. 

Низ истражување и тимска работа, младите бараа решенија и предлагаа активности, преку кои можат да се вклучат во процесот на праведна транзиција во нивната заедница.

На тркалезната маса, каде учествуваа и претставници од општина Струга, ЕКОС и МАЦЕФ, учениците подетално се запознаа и разговараа за децентрализација на процесот на декарбонизација.