Month: December 2022

Размена на искуства со Џуниор Ачивмент Албанија 12-15 декември 2022

Од 12 до 15 декември ја посетивме нашата ментор организација Џуниор Ачивмент Албанија. Разменивме искуства и знаења на теми поврзани со ученичките компании и добри практики, кои учениците и наставниците можат да ги применат во наставата. Тимот на ЏА Македонија и ЏА Албанија, низ повеќе работни средби дискутираше и за важни организациски и стратешки прашања. […]

Регионална конференција во Софија – Панда лабс џуниор за праведна транзиција

Џуниор Ачивмент Македонија, во придружба на ученици и наставници вклучени во Панда лабс џуниор за праведна транзиција и заедно со над 50 учесници од Србија, Црна Гора и Бугарија, учествуваа на Регионалната конференција во Софија. Вмрежување на младите, размена на знаења и искуства за климатските промени, праведната транзиција и зеленото претприемништво.