Month: September 2021

Takime me mësuesit e përfshirë në Programin Junior Achievement Maqedoni – shtator 2021

Gjatë muajit shtator janë zhvilluar 4 takime me mësuesit e përfshirë në programet tona. 43 mësues patën mundësinë të ndajnë përvojat dhe sfidat me të cilat janë përballur në vitin e kaluar shkollor dhe të mësojnë për planin e aktiviteteve për këtë vit shkollor. Dëgjuam sugjerime konkrete se si mund t’i mbështesim ata dhe nxënësit […]

Средби со наставници вклучени во Програмата на Џуниор Ачивмент Македонија – септември 2021

Во текот на месец септември беа одржани 4 средби со наставници вклучени во нашите програми. 43 наставници имаа можност да споделат искуства и предизвици со кои се соочија измината учебна година и да дознаат за планот на активности за оваа учебна година. Слушнавме конкретни предлози на кој начин можеме да ги поддржиме нив и нивните […]

Успешна реализација на мобилноста-двонеделна пракса 1-15 септември 2021 во рамки на проектот поддржан од ЕРАЗМУС-Програма за хотелска пракса (ПХП): Добијте квалификација на време! 

Практичната пракса во Бугарија се спроведе во периодот 1-15 септември 2021 година во хотел во близина на Балчик, Бугарија.  Проектот го спроведе  Џуниор Ачивмент Македонија во конзорциум на училиштата: СУГС Лазар Танев, Скопје; СОУ Ванчо Питошески од Охрид и СОУ Наум Наумовски Борче од Крушево, а во поддршка од организацијата домаќин, Бугарски младински форум од […]

BY Leap – Регионална конференција за вмрежување на граѓански организации- 8-10 септември 2021

Џуниор Ачивмент Македонија беше дел од регионалната конференција во рамки на проектот BY Leap-  „Балкански млади: поврзување на едукацијата, способностите и партнерскиот потенцијал во регионалните практики за вработување“, која се одржа од 8-10 септември во Подгорица Црна Гора. Преку тим билдинг активности, панел дискусии и простор за вмрежување и споделување контакти, претставници на граѓански организации […]

Почеток на мобилноста-двонеделна пракса 2-15 септември 2021 во рамки на проектот поддржан од ЕРАЗМУС-Програма за хотелска пракса (ПХП): Добијте квалификација на време! 

Започна двонеделната пракса во Бугарија за 15 ученици од средни училишта од Скопје, Крушево и Охрид. Како дел од посетата на Софија учениците имаа можност да се запознаат со знаменитостите и историските наследства на Софија од создавањето на градот до денес, со организиран водич, како и да слушнат дел бизнис претставници кои  им презентираа дел […]