Month: September 2023

ПОКАНА за учество на јавен повик 2/ПОМ/2023/ЏА за подготовка и спроведување обуки наменети за граѓански организации  

Џуниор Ачивмент Македонија ги поканува сите заинтересирани правни лица да учествуваат во отворениот повик за подготовка и спроведување на 4 (четири) дво-дневни обуки наменети за поддршка на организациите, корисници на грантови [1] за имплементација на младински иницијативи во рамки на проектот „Потпри се на младите“. Обуките имаат за цел да обезбедат правилно управување и успешно […]

Visegrad Entrepreneurial Stars – SupclubOhrid

We proudly present Visegrad Entrepreneurial Stars from the Macedonian City of Ohrid, Ms. Ivona Veljanoska and Mr. Vlade Veljanoski, founders of SupclubOhrid! They share their secrets of success and try to inspire other young people to follow their steps and open up businesses in their own countries! We are preparing Business Case Studies, so youngsters […]

Панда лабс џуниор за праведна транзиција – Округла маса и социо-економски совет

Учениците вклучени во Панда лабс џуниор за праведна транзиција, беа дел од симулација на економско-социјален совет и тркалезна маса.  Низ истражување и тимска работа, младите бараа решенија и предлагаа активности, преку кои можат да се вклучат во процесот на праведна транзиција во нивната заедница. На тркалезната маса, каде учествуваа и претставници од општина Струга, ЕКОС […]

„Од идеја до реален бизнис“ – 23-25 август 2023

Обуката за средношколци во Охрид се одржа и оваа година како круна на Џуниор Ачивмент активностите кои се случија во учебна 2022/2023та година! Од 23ти до 25ти август во Охрид,  нашите ученици и наставници беа дел од обука во која беа опфатени најразлични содржина кои им дадоа можност да ги прошират своите знаења и да слушнат нешто […]