Month: June 2020

JA Europe & Citi Foundation: JA Company Programme Video Premiere 

JA Europe in collaboration with the Citi Foundation has prepared a short video on the work and challenges faced by student companies from France and Italy.  The 15-minute video will be shown tomorrow, July 1, at 10:30 a.m., followed by short speeches by several representatives of the Citi Foundation and Junior Achievement offices across Europe. 

НАЈПРЕТПРИЕМНИЧКО УЧИЛИШТЕ 2020

Оваа учебна година 2019/2020 на официјалната церемонија за доделување награди што се одржа на 23ти јуни, во рамки на Националниот натпревар за најдобри ученички компании средното училиште СУГС “Владо Тасевски” од Скопје беше избрано за најпретприемничко училиште во државата. Право на учество на овогодишниот избор имаа сите средни училишта во кои се спроведува Џуниор Ачивмент програмата за ученички компании, кои се […]

НАЈДОБРА УЧЕНИЧКА КОМПАНИЈА E “СОУНДСИ” ОД ГЕОРГИ ДИМИТРОВ

Џуниор Ачивмент Македонија, во рамките на програмата за ученички компании, трета година по ред организира Национален натпревар на најдобра ученичка компанија. Оваа година за натпреварот се пријавија 25 ученички компании од 18 средни училишта од земјава. Победникот на Националниот натпревар е ученичката компанија “Соундси” од средно училиште Георги Димитров од Скопје. Оваа учебна година, состојбата […]

Ги имаме победниците на Националниот натпревар на ученички компании 2020

Ученичката компанија “Соундси” од средното училиште Георги Димитров од Скопје, го освои првото место на Националниот натпревар на ученички компании во организација на Џуниор Ачивмент Македонија. Во состав: 1. Амелија Ебип 2. Филип Петковски 3. Андреј Трајковски 4. Дамјан Стојановски Со наставник ментор: Оливер Стојановски  Ученичката компанија се занимава со производство и продажба на акустични […]

Избор на најдобра ученичка компанија на Националниот натпревар на ученички компании

Погледнете ја церемонијата за прогласување на победниците на натпреварот за најдобра ученичка компанија на Џуниор Ачивмент Македонија во 17:00 часот  придружете ни се на нашиот јутјуб канал на линкот, каде премиерно ќе го емитуваме видеото

Обраќање на г-дин Ерик Јановски Претставник на канцеларијата на УСАИД во РСМ кон учесниците на натпреварот за најдобра ученичка компанија 2020

Проследете го видео обраќањето г-дин Ерик Јановски Претставник на канцеларијата на УСАИД во РСМ кон учесниците на виртуелниот натпревар во најдобра ученичка компанија 2020.

Џуниор Ачивмент Македонија во 90 минути на Телма

Проследете го гостувањето на Љупка Панчевска, извршниот директор на Џуниор Ачивмент Македонија на ТВ Телма во 90 Minuti / 90 Минути поврзано со виртуелниот натпревар за најдобра ученичка компанија за 2020 година.

Обраќање на г-дин Јован Деспотовски Директор на ФИТР кон учесниците на натпреварот за најдобра ученичка компанија 2020

Проследете го видео обраќањето г-дин Јован Деспотовски Директор на ФИТР кон учесниците на виртуелниот натпревар во најдобра ученичка компанија 2020.

Обраќање на Дарко Илиов- Потпретседател на Алумни клубот на Џуниор Ачивмент Македонија кон учесниците на натпреварот за најдобра ученичка компанија 2020

Проследете го видео обраќањето на Дарко Илиов- Потпретседател на Алумни клубот на Џуниор Ачивмент Македонија кон учесниците на виртуелниот натпревар во најдобра ученичка компанија 2020.

Обраќање на Министерот за образование и наука, г-дин Арбер Адеми кон учесниците на натпреварот за најдобра ученичка компанија 2020 

Проследете го видео обраќањето на Министерот за образование и наука, г-дин Арбер Адеми кон учесниците на виртуелниот натпревар во најдобра ученичка компанија 2020

Обраќање на извршниот директор на Џуниор ачивмент Европа, г-дин Салваторе Нигро, кон учесниците на натпреварот за најдобра ученичка компанија 2020

Проследете го видео обраќањето на извршниот директор на Џуниор ачивмент Европа г-дин Салваторе Нигро кон учесниците на виртуелниот натпревар во најдобра ученичка компанија 2020

Гостување на 90 минути на Телма

Во четврок 11.06 од 15:00 часот во 90 минути на ТЕЛМА, Директорката Љупка Панчевска, ќе зборува претприемничко образование, ученички компании и национален натпревар на најдобри ученички компании 2020. Следете го гостувањето во живо!

Ги имаме финалистите на овогодинешниот Национален натпревар на ученички компании!

Еко Грин Бин од СОУ „Ѓошо Викентиев“, Кочани, Eко Диспозел од СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“, Скопје, Еколенд од СОУ „Никола Карев“, Скопје, Зепро од СОУ „Јосиф Јосифовски“, Гевгелија Натурал Соуп од СОУ Гимназија „Гоце Делчев“, Куманово, Нимбус Охрид од СОСУ „Св. Кирил и Методиј“, Охрид, Сикерс од СОУ „Владо Тасевски“, Скопје, Солар Бег “СБФ” од […]

Национален натпревар на најдобра ученичка компанија 

25 ученички компании од 18 средни училишта од 8 града низ државава се натпреваруваат за туитулата Најдобра ученичка компанија во учебната 2019/2020 год, на Националниот натпревар на ученички компании кој по трет пат го организира Џуниор Ачивмент Македонија.. Поради состојбата со пандемијата, оваа година натпреварот ќе се одвива онлајн и тоа во две фази: Во […]