Month: February 2020

Global Money Week (GMW) March 23-29, 2019

From March 23 – 29 next month, under the slogan “Learn. Save. Earn” will be held GLOBAL MONEY WEEK campaign (https://www.globalmoneyweek.org/ ) to raise financial awareness and inspire young people to learn about money and entrepreneurship. Global Money Week is an international campaign with over 170 participating countries, which are organizing events and competitions around […]

Потпишан Меморандум за соработка меѓу Џуниор Ачивмент Македонија и Агенција за поддршка на претприемништво на Република Северна Македонија 

Во улогата на посредник помеѓу креаторите на политиките и малите и средни претпријатија и одржувајќи ја блиската партнерска соработка и постојана комуникација со сите институции кои се занимаваат со промоција на претприемништвото и поддршката на мали и средни претпријатија на 21.02.2020 Џуниор Ачивмент Македонија потпиша меморандум за соработка со Агенцијата за поддршка на претприемништвото на […]

Call for Business Volunteers

Are YOU interested in helping and supporting young people? Would YOU like to help young people and inspire their entrepreneurial spirit? Join the mission of Junior Achievement Macedonia in creating high quality professional staff through the educational programs we offer and become a recognized member of our society! Our main goal is the implementation of […]

Промотивен настан “Зелени идеи 2020”

Џуниор Ачивмент Македонија присуствуваше на промотивниот настан за натпреварот „ЗЕЛЕНИ ИДЕИ 2020“ кој го организира Здружението за социјални иноваци „АРНО“ во просториите на “Јавна соба” на 11 февруари 2020 год. Се очекува „зелените идеи“ да придонесат кон подобрување и заштита на животната средина, со користење ресурси од локалната заедница и да придонесат кон одржлив развој […]

Консултативна дебата во организација на Фондот за иновации и технолошки развој 

Џуниор Ачивмент Македонија беше дел од консултативната дебата која се оддржа на 11.02.2020 год. во просториите на Фондот за иновации и технолошки развој. Дебатата имаше за цел да развие дискусија по однос Правилникот за новата мерка наменета за поддршка на подготовка и присуство на ученици и млади на меѓународни манифестации од натпреварувачки карактер во област […]

Follow up teacher training in Skopje – 06-07 February

25 teachers from 16 high schools from the region of Skopje, Kumanovo, Kavadarci, Tetovo, Gostivar, Ohrid, Prilep, Kochani, Berovo, were part of the follow up training for the teachers who are already implementing the Student Company program and are qualified to compete in the regional competitions in May. The training’s aim was to give teachers […]

Partnership Fair – Peace Corps 

Junior Achievement Macedonia was part of the event organized by the Peace Corps on February 7th 2020 in Skopje.  The Partnership fair is in the framework of the annual training events for Peace Corps Volunteers and their counterparts from the organizations and schools where they serve. We had the opportunity to meet the Peace Corps […]