Month: April 2023

Благодарност до Шпаркасе Банка АД Скопје

Благодарност до Шпаркасе Банка АД Скопје која продолжува да ги препознава и поддржува нашите напори да се подигне свеста за важноста на програмите за едукација за претприемништво и ракување со парите додека младите се сеуште во средно образование. Учениците имаа можност да слушнат за едукативната подршка на тема развој на бизнис идеи, анализа на пазарот […]

Камп на иновации – 10-12 Април 2023, Струга

Џуниор Ачивмент Македонија на 10-12 март 2023, организираше Камп на иновации – натпревар во претприемнички вештини за ученици од 5 средни училишта од Битола. Кампот на иновации е креативен настан во кој учениците учат како да работат во тим, како да ги претворат своите идеи во акција и како да изготват конечен концепт. На учениците […]

Меморандум за соработка со Агенција за поддршка на претприемништвото на Република Северна Македонија-04.04.2023 г.

На 04 април 2023, нашата директорка Љупка Панчевска и директорот на Агенцијата за поддршка на претприемништвото на Република Северна Македонија (АППРСМ) Хајрула Мисини потпишаа меморандум за соработка во програмите на претприемничко образование на Џуниор Ачивмент Македонија. Соработката со Агенцијата ќе се реализира преку нивната програма за поддршка на претприемништвото, конкурентноста и иновативноста на малите и […]

Регионална конфренција „Партнерство за подобро образование во Европа и Евроазија“ – 28-29 март 2023

Со цeл промоција на работењето, мисијата и целите на нашата организација Џуниор Ачивмент Македонија во период 28-30 март се одржа  конференција под наслов „Партнерство за подобро образование во Европа и Евроазија“, која се оддржа на Универзитетот за информатички науки и технологии – Свети Апостол Павле во Охрид. Регионална конференција спои претставници од Џуниор Ачивмент организации […]