Month: May 2024

„Чоко Пробио“– најдобра Џуниор Ачивмент ученичка компанија патува на Европски натпревар во Италија!

Победник на националниот натпревар на ученички компании за учебната 2023/2024 година организиран од Џуниор Ачивмент Македонија е  ”Чоко Пробио“ од средното училиште СОУ „Ѓорче Петров“ од Прилеп е ученичка компанија која со својот производ чоколадо со пробитик, ја импесионираше жири комисијата. Нивната идеја се состои од производство и продажба на пробиотички чоколади произведено со оригинална […]

Гала Настанот Претприемничките Sвезди ќе го „осветлат“ Скопје

Денеска ќе се одржи Гала настанот кој ќе го одбележи проектот „Visegrad Entrepreneurial Stars“, финансиран од Вишеградскиот Фонд. Настанот ќе се случи во Едукативниот Центар М6 во Скопје. На настанот ќе се презентираат резултати од проектот со вклученост на 6 партнери: Џуниор Ачивмент Македонија, Институтот за одржливост ЕКОС Скопје, Џуниор Ачивмент Полска, Џуниор Ачивмент Словачка, […]

Gala Event – Visegrad Entrepreneurial Stars

Today we are hosting a Gala event at the M6 Educational Center in Skopje to present the progress and results of the Visegrad Entrepreneurial Stars project supported by the Visegrad Fund. The results of the project, which involved 6 partners, were presented at the event: The e-book with 15 best case studies was also presented, […]

Гала настан – Visegrad Entrepreneurial Stars

Денеска сме домаќини на Гала настан во Едукативниот центар М6 во Скопје за да го прикажеме напредокот и резултатите од проектот Visegrad Entrepreneurial Stars, поддржан од Вишеградскиот Фонд. На настанот се презентира резултатите од проектот со вклученост на 6 партнери: На настанот исто така се промовираше и е-книгата со 15 најдобри студии на случај како […]