Month: July 2023

“InnoVax” – наши претставници на GEN-E 2023 – 11-14 јули, Истанбул, Турција

Победниците на Националниот натпревар на УК „InnoVax” од СЕПТУ Михајло Пупин од Скопје, ја претставија својата бизнис идеја пред широката публика за време на Gen-E, најголемиот настан во Европа за прослава на претприемништвото и достигнувањата на европската младина, кој годинава се оддржа во Истанбул, Турција од 11-14 јули. Натпреварот собра над 800 млади претприемачи, нивните […]

СОУ „Љупчо Сантов“ од Кочани – наградени со TES Award за време на Gen-E 2023, Истанбул Турција

Победниците на наградите за претприемничко училиште за 2023 година, меѓу кои и најпретприемничкото училиште во програмите на ЏА Македонија за 2022 година, СОУ „Љупчо Сантов“ од Кочани се собраа во Истанбул за време на Gen-E 2023! Наградата е годишно признание за извонредните основни и средни училишта кои се залагаат за претприемничко образование во рамки на […]

Celebrating Visegrad Entrepreneurial Stars project – Workshop for Business Case Studies Completed!

We’re thrilled to announce the Business Case Study Workshop, where fifteen high school and university lecturers will gain valuable insights on fostering entrepreneurial education and empowering future entrepreneurs. Our mission is to bridge the educational gap by developing case studies featuring inspiring role models from Visegrad countries and North Macedonia. Hosted by Junior Achievement Czech […]

Вмрежување на младите – Панда лабс џуниор за праведна транзиција

Во рамки на Панда лабс џуниор за праведна транзиција, Џуниор Ачивмент Македонија организираше средба за вмрежување меѓу ученици од средните училишта од Битола и невладини организации од нивниот град. Претставници на организациите Сфера Интернационал и Ротари клубот Широк сокак, на учениците им ги претставија своите активности и бројните можности кои се отворени за младите од […]