Month: November 2021

Камп на иновации СОУ “Ѓорче Петров”- Крива Паланка 25-26.11.2021

Третиот училиштен Камп на иновации се оддржа во СОУ „Ѓорче Петров“ – Крива Паланка на 25-26 ноември 2021.   40 ученици од прва до четврта година  со помош на волонтери од локалната бизнис заедница  понудија интересни решенија на зададениот предизвик.   Првото место го освои тимот број 3 „Е.Ш.А. Компани“  во состав:   Меланија Мишевска  […]

Камп на иновации СОСУ “Св.Кирил и Методиј”-Охрид 17-18.11.2021

Вториот регионален камп на иновации се оддржа во СОСУ “Св.Кирил и Методиј” каде 40 ученици од прва до четврта година од економската и здраствената струка од училиштето се натпреваруваа помош на волонтери од локалната бизнис заедница  понудија интересни решенија на зададениот предизвик.   Првото место го освои тимот број 2 „Hills Corporation“  во состав:   […]

Камп на иновации СОУ „Никола Карев“ – Струмица 9-10.11.2021

Џуниор Ачивмент Македонија започна со организизација на регионални Кампови на иновации во средните училишта низ државата. Прв домаќин на училиштен Камп на иновации беше СОУ „Никола Карев“ од Струмица каде 40 ученици од прва до четврта година од различни струки од училиштето се натпреваруваа со помош на волонтери од локалната бизнис заедница понудија интересни решенија […]

Повик за избор на обучувач за спроведување на обука за наставници од средно образование 

Џуниор Ачивмент Македонија во рамки на проектот “Поддршка за претприемничко образование во Европа и Евроазија”, финансиски поддржан од УСАИД и ФИТР, распишува отворен повик за избор на обучувач за спроведување на обука за наставници од средно образование на тема социјално претприемништво.   Проектот има за цел да ги зајакне капацитетите на наставниците во спроведување на […]