Камп на иновации 14-15 ноември 2022 год.

Posted on: 14.11.2022

Џуниор Ачивмент Македонија на 14-15 ноември 2022, организираше Камп на иновации – натпревар во претприемнички вештини на кој ученици од 8 средни училишта имаa задача да креираат иновативен бизнис план и да одговорат на дадената задача.

Кампот на иновации  претставува  дводневен настан во кој учениците работат во тимови за да најдат решение на поставениот бизнис предизвик. Тие преку пристап до интернет и технологија, експертска помош од волонтери од бизнис заедницата, го користат своето знаење, применувајќи претприемачки вештини и тимска работа за да најдат иновативни одговори за предизвикот.

Стручното жири имаше навистина тешка задача да ги одбере најдобрите 3 тима.

Им честитаме на победничките тимови и се гледаме наскоро на нови предизвици!

Повеќе фотографии од натпреварот може да видите на следниот линк https://www.facebook.com/JuniorAchievementMacedonia/posts/pfbid0ZEJhmoHZbb4QKVakdz4daZWRV7mfkMLmn6r4aqumME2B3mng5tnQFFK8EpZYwM6Jl