Month: December 2021

GIRLS GO CIRCULAR ПРОЕКТ ЗА ЈАКНЕЊЕ НА ДИГИТАЛНИ И ПРЕТПРИЕМНИЧКИ ВЕШТИНИ КАЈ ДЕВОЈЧИЊА

Girls Go Circular е нова програма во која оваа учебна година се вклучи и Џуниор Ачивмент Македонија.  Проектот се спроведува во 5 средни училишта во нашата мрежа, преку едукативната платформа https://eit-girlsgocircular.eu/, во чии рамки 100 ученициќе имаат можност да ги продлабочат своите знаења за циркуларната економија, притоа стекнувајќи дигитални и претприемачки вештини. Платформата и курсевите […]

Garë për aftësitë sipërmarrëse të nxënësve të shkollave të mesme të Strumicës, Ohrit, Kriva Pallankës dhe Tetovës

Gjatë muajit nëntor dhe dhjetor, organizata Junior Achievement Maqedoni ka realizuar 4 gara për aftësitë sipërmarrëse, në të cilat kanë marrë pjesë 160 nxënës të shkollave të mesme nga viti i parë deri në vitin e katërt, nga profesione të ndryshme nga shkollat ​​e mesme të Strumicës, Ohrit, Kriva Pallankës dhe Tetovës.  Gara, e njohur […]

Shkëmbim njohurish me Klubin Alumni të Junior Achievement Shqipëri 10 -12.12.2021

Fundjavën e kaluar nga data 10-12 dhjetor, alumni-t tanë patën mundësinë të rrjetëzohen dhe të shkëmbejnë njohuri dhe përvoja me alumni nga Junior Achievement Shqipëri, në Tiranë. Qëllimi i punëtorisë për shkëmbim është shkëmbimi i njohurive dhe përvojave për ndërtim të ekipit, diskutime, sesione të punëtorive, që do të çojnë në forcimin e rrjetit të […]

Натпревар во претприемнички вештини на средношколци во Струмица, Охрид, Крива Паланка и Тетово

Во текот на месец ноември и декември, организацијата Џуниор Ачивмент Македонија спроведе 4 натпревари во претприемнички вештини  на кој земаа учество 160 средношколци од прва до четврта година, од различни струки од средните училишта во Струмица, Охрид, Крива Паланка и Тетово.  Натпреварот познат под иметот “Камп на иновации”, е дводневен настан во кој учениците работат […]

Камп на иновации ОСЕУ „8 Септември“- Тетово 2-3.12.2021

Караванот од Кампови на иновации ова полугодие го комплетираме во ОСЕУ „8 Септември“ во Тетово.   40 ученици од прва до четврта година  со помош на волонтери од локалната бизнис заедница  понудија интересни решенија на зададениот предизвик.  Прво место освои тимот број 1 „Volta-Fritz“ во состав:   Александра Трифуновска   Стефани Јанчевска   Мартина Ѓорѓиоска  […]