Камп на иновации СОУ „Никола Карев“ – Струмица 9-10.11.2021

Posted on: 15.11.2021

Џуниор Ачивмент Македонија започна со организизација на регионални Кампови на иновации во средните училишта низ државата. Прв домаќин на училиштен Камп на иновации беше СОУ „Никола Карев“ од Струмица каде 40 ученици од прва до четврта година од различни струки од училиштето се натпреваруваа со помош на волонтери од локалната бизнис заедница понудија интересни решенија на зададениот предизвик.  

Првото место го освои тимот број 4 и нивната идеја за iCOOKER  во состав:  

 • Ангела Симонова IV-5 
 • Кристина Маринковска   IV-8 
 • Надица Петрова IV-2 
 • Јована Скангалова III-2 
 • Сара Крстева III-7 
 • Георгина Свиркова III-7 
 • Стефан Тодосовски IV- 7 

Второто им припадна на тимот број 5 и нивната идеја Ecowheels  во состав:  

 • Митко Марушковски IV-6 
 • Александра Стоилова IV-6 
 • Дони Станкова IV-5 
 • Рената Илиева IV-2 
 • Павлинка Димитрова III-2 
 • Розета Чапанова III-2 
 • Изабела Наковска III-8 
 • Лаура Цветков I-13 

Третото место им припадна на тим број 3 Power Charge во состав:  

 • Виолета Витанова IV-6 
 • Никола Делевски IV-5 
 • Адријана Мишева IV-2 
 • Наталија Терзиева IV-2 
 • Емилија Петрова III-2 
 • Росана Стојанова III-2 
 • Величе Танчева IV-2 

Им честитаме на сите победници!!!