Национален натпревар на најдобра ученичка компанија 

Posted on: 11.06.2020

25 ученички компании од 18 средни училишта од 8 града низ државава се натпреваруваат за туитулата Најдобра ученичка компанија во учебната 2019/2020 год, на Националниот натпревар на ученички компании кој по трет пат го организира Џуниор Ачивмент Македонија..

Поради состојбата со пандемијата, оваа година натпреварот ќе се одвива онлајн и тоа во две фази:

Во првата фаза жири комисијата ги оценува компаниските извештаи и фејсбук страните на ученичките компании и врз основа на освоените поени ќе одберат 10 финалисти кои ќе продолжат во втората фаза каде ќе имаат задача да изработат Power Point презентација и да имаат онлајн интервју со членовите на жири комисијата. Врз основа на сумарните оценки од страна на жири комисијата ќе се изберат прво, второ и трето место на натпреварот.

Победникот на натпреварот ќе биде прогласен онлајн на 23 јуни 2020, во живо, на една од нашите социјални мрежи.  

Име на Ученичка компанијаУчилиштеГрад
АЛТЕРСУГС „Владо Тасевски“Скопје
АСМ МАПССОУ „Љупчо Сантов“Кочани
БиПриСОМУ „Гостивар“Гостивар
Бјути & Хелт СТОП ГМООСУ „Ацо Русковски“Берово
ГИФТ БИНСУГС „Раде Јовчевски Корчагин“Скопје
Е БОАТСОУ Гимназија „Гоце Делчев“Куманово
ЕКО ГРИН БИНСОУ „Ѓошо Викентиев“Кочани
Еко ДиспозелСЕПУГС „Васил Антевски Дрен“Скопје
ЕКОЛЕНДСУГС „Никола Карев“Скопје
ЕНЕРГО ЕКО ЈУНИОРЕМУЦ „8-ми Септември“Скопје
Ер СолушнОСУ „Ацо Русковски“Берово
ЗЕПРОСОУ „Јосиф Јосифовски“Гевгелија
ЈА Ефикасност и РециклирањеСУГС „Владо Тасевски“Скопје
ЈА РАДИОСУГС „Владо Тасевски“Скопје
КСБ ИнжинерингСОУ „Киро Спанџов Брко“Кавадарци
МП ДИЗАЈНСЕТУГС „Михајло Пупин“Скопје
НАТУРАЛ СОУПСОУ Гимназија „Гоце Делчев“Куманово
НИМБУС ОхридСОСУ „Св. Кирил и Методиј“Охрид
Резервирај.мкСОУ „Јосиф Јосифовски“Гевгелија
СикерсСУГС „Владо Тасевски“Скопје
Солар бег “СБФ”СОУ „Јосиф Јосифовски“Гевгелија
СОУНДСИСУГС „Георги Димитров“Скопје
ТИН ТРАВЕЛСУГС „Лазар Танев“Скопје
Хот Хет “HH”СУГС „Кочо Рацин“Скопје
Шоп ШопингМеѓународно училиште НОВАСкопје