Month: September 2023

ПОКАНА за учество на јавен повик 2/ПОМ/2023/ЏА за подготовка и спроведување обуки наменети за граѓански организации  

Џуниор Ачивмент Македонија ги поканува сите заинтересирани правни лица да учествуваат во отворениот повик за подготовка и спроведување на 4 (четири) дво-дневни обуки наменети за поддршка на организациите, корисници на грантови [1] за имплементација на младински иницијативи во рамки на проектот „Потпри се на младите“. Обуките имаат за цел да обезбедат правилно управување и успешно […]

Панда лабс џуниор за праведна транзиција – Округла маса и социо-економски совет

Учениците вклучени во Панда лабс џуниор за праведна транзиција, беа дел од симулација на економско-социјален совет и тркалезна маса.  Низ истражување и тимска работа, младите бараа решенија и предлагаа активности, преку кои можат да се вклучат во процесот на праведна транзиција во нивната заедница. На тркалезната маса, каде учествуваа и претставници од општина Струга, ЕКОС […]

„Од идеја до реален бизнис“ – 23-25 август 2023

Обуката за средношколци во Охрид се одржа и оваа година како круна на Џуниор Ачивмент активностите кои се случија во учебна 2022/2023та година! Од 23ти до 25ти август во Охрид,  нашите ученици и наставници беа дел од обука во која беа опфатени најразлични содржина кои им дадоа можност да ги прошират своите знаења и да слушнат нешто […]