Month: April 2021

Промоција на важноста од средно стручно образование и практична работа во прилог на проектот поддржан од ЕРАЗМУС-Програма за хотелска пракса (ПХП): Добијте квалификација на време! 

Во Европа, приватниот сектор игра значајна улога во сите фази од стручното образвание и обука, што го вклучува подготвувањето на наставните програми, нивната реализација, сертификацијата и финансирањето. Значителна улога играат и стопанските комори и другите стручни здруженија. Тоа не е само обврска, туку партнерство помеѓу државата и приватниот сектор,   Очекуваме за времетраењето на проектот […]

Средба со Комисијата за хартии од вредност – 22.04.2021

60тина ученици од  12 средни училишта низ земјава, кои се вклучени во нашите активности имаа средба со Комисијата за хартии од вредност на 22 април 2021 год. За време на средбата учениците беа информирани за бројните образовни програми и активности што Комисијата им ги нуди на студентите за финансиска писменост како што се: Програмата за […]

МОКУ Работилница – 16 април 2021

Победниците од Кампот на иновации кој се одржа од 3-15 март имаa можност да бидат дел од работницата за МОКУ – Матрица на очекувана кариерна успешност со виш пред. м-р Горазд Смилевски во организација на Бизнис Академија Смилевски.

Вебинар: ПРАКТИЧНА РАБОТА И ОБУКА КАКО ПРЕДИЗВИК ВО ПРЕТПРИЕМНИЧКОТО УЧЕЊЕ – 15 април 2021

Џуниор Ачивмент Македонија го приближи концептот на претприемништво до 81 гости, средношколци и наставници во средни училишта, претставници на невладини организации, донатори, бизниси, претставници од општини, волонтери за бизнис и алумни на ЈА на вебинарот на тема ПРАКТИЧНА РАБОТА И ОБУКА КАКО ПРЕДИЗВИК ВО ПРЕТПРИЕМНИЧКОТО УЧЕЊЕ кој се одржа на 15 април 2021 год. За […]

Најава на вебинар: ПРАКТИЧНА РАБОТА И ОБУКА КАКО ПРЕДИЗВИК ВО ПРЕТПРИЕМНИЧКОТО УЧЕЊЕ – 15 април 2021

Зачувајте го 15 април во вашите календари‼️ Џуниор Ачивмент Македонија во рамки на проектот „Поддршка на претприемничкото образование во Европа и Евроазија организира вебинар на тема: ПРАКТИЧНА РАБОТА И ОБУКА КАКО ПРЕДИЗВИК ВО ПРЕТПРИЕМНИЧКОТО УЧЕЊЕ. Вебинар ќе биде отворен за посета и потоа објавен на нашиот YouТube канал. Би биле повеќе од среќни доколку ни […]

Uebinar: PUNA DHE TRAJNIMI PRAKTIK SI SFIDË E TË MËSUARIT SIPËRMARRËS – 15 PRILL 2021

Junior Achievement Maqedoni e afroi konceptin e sipërmarrjes për 81 mysafirë, nxënës dhe mësues të shkollave së mesme, përfaqësues të OJQ-ve, donatorë, biznese, përfaqësues të komunave, vullnetarë biznesi dhe alumni të JA në uebinarin me temë PUNA DHE TRAJNIMI PRAKTIK SI SFIDË E TË MËSUARIT SIPËRMARRËS, që u zhvillua më 15 prill të vitit 2021.  […]

Njoftimi për uebinar: PUNA DHE TRAJNIMI PRAKTIK SI SFIDË NË MËSIMIN SIPËRMARRËS – 15 prill 2021

Shënojeni 15 prillin në kalendarët tuaj!  Junior Achievement Maqedoni në kuadër të projektit “Mbështetja e edukimit sipërmarrës në Evropë dhe Euroazi” organizon një uebinar me temë: PUNA DHE TRAJNIMI PRAKTIK SI SFIDË NË MËSIMIN SIPËRMARRËS.   Uebinari do të jetë i hapur për vizitë dhe më pas do të publikohet në kanalin tonë në YouTube.  Do […]

Средба со претставници од Шпаркасе банка – 06.04.2021

60-тина средношколци  имаа шанса да се запознаат со можностите што им се нудат ним како идни млади претприемачи на виртуелната средба на тема “Финансиска едукација: средношколците учат да се грижат за своите пари и да прават здрави финансиски одлуки”, која се одржа на 4ти април со претставници од Шпаркасе банка. За време на средбата на […]