Month: November 2020

Камп на иновации: 25 ноември – 09 декември

100 средношколци ширум земјава ќе земат учество на Кампот на иновации- натпревар на средношколци во претприемачки вештини во организација на Џуниор Ачивмент Македонија.Во текот на следните две недели, од 25 ноември до 9 декември 2020 година  средношколците ќе го искористат своето знаење за да одговорат на поставената задача во областа на банкарски сектор, применувајќи претприемнички […]

Генералното Собрание на Џуниор Ачивмент- 10.11.2020 

Џуниор Ачивмент Македонија и Претседателот на Управен одбор- Ѓорѓи Кушевски беа дел од официјалниот состанок на Генералното Собрание кој се одржува онлајн во организација на Џуниор Ачивмент Албанија и Џуниор Ачивмент Европа кое се одржа на 10 ноември 2020 год.  Заедно со останати Извршни Директори и членовите на Управниот одбор, делегатите и претставниците на оганизациите-членки […]

JA Europe и Johnson & Johnson – Онлајн Камп на иновации 12-13 ноември 2020

Johnson & Johnson и JA Europe организираат Онлајн камп на иновации (12-13 ноември 2020 година) за група талентирани млади ученички на воздраст од 16-18 години, кои доаѓаат од училиштата на на мрежата на Џуниор Ачивмент ширум Европа.  Оваа возбудлива иницијатива се фокусира на иновации, дигитални вештини и теми поврзани со здравјето, со цел да обезбеди […]

Џуниор Ачивмент Македонија Алумни- Бронзена нација на европско ниво

Нашиот алумни клуб се здоби со статусот Бронзена нација на европско ниво! Прогласувањето се случи викендов, за време на виртуелната конференција на националните координатори на европските Алумни клубови #eNCM. Честитки до Junior Achievement Macedonia Alumni, што успеавте да ги исполните вашите цели и секако трудот што го вложивте во вашата работа и покрај потешкотиите со […]

Наградите за најпретприемачко училиште на 2020 година- Џуниор Ачивмент Европа

На 9ти ноември, средното училиште СУГС “Владо Тасевски” од Скопје, прогласено за најпретприемничко училиште за 2019/2020 во мрежата на Џуниор Ачивмент Македонија, ќе биде дел од настанот организиран од #JAEurope “The Entrepreneurial School Awards 2020”. Дигиталниот настан ќе ги обедини претставниците на училиштата и наставниците од 39 победнички училишта, кои доаѓаат од 25 европски земји. Настанот […]

Национална конференција за претприемачко учење- НМСМ 29.10.2020

На 29 октомври 2020 имавме чест да бидеме еден од панелистите на националната конференција за претприемачко учење во организација на Национален младински совет на Македонија. Националната конференција се одржува со цел размена на практики помеѓу јавниот и граѓанскиот сектор и заложба за промоција и понатамошно развивање на претприемачкото учење.

Вебинар на тема: Претприемничко образование им помага на младите да успеат во глобалната економија 11.11.2020

Со особено задоволство ве каниме да бидете дел од ТРЕТИОТ вебинар во рамки на онјлајн конференцијата „Забрзан раст на претприемничкото образование“ на 11 ноември 11-13 часот, насловен „ПРЕТПРИЕМНИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ИМ ПОМАГА НА МЛАДИТЕ ДА УСПЕАТ ВО ГЛОБАЛНАТА ЕКОНОМИЈА“ Вебинарите се дел од проектните активности во рамки на “Поддршка на претприемничко образование во Европа и Евроазија” […]

Заеднички состанок на клучни партнери во проектот Еразмус „Програма за хотелска пракса-добијте квалификација на време“ имплементиран од Џуниор Ачивмент Македонија на ден 05.11.2020 

Џуниор Ачивмент Македонија одржа состанок на зум платформата со клучните партнери во проектот „Програма за хотелска пракса-добијте квалификација на време“ кој официјално започна во август месец и е поддржан од Еразмус плус програмата.  На состанокот присуствуваа претставници од сите 3 средни стручни училишта: СУГС Лазар Танев, Скопје; ОУТУ Ванчо Питошески од Охрид и СОУ Наум Наумовски Борче од Крушево, и координаторите од Џуниор […]

„Претприемничкото образование како двигател на економијата“ на 28 октомври од 11-13 часот

Го заклучивме првиот од 3те вебинари кои се дел од виртуелната конференција 📈 „Забрзан раст на претприемничкото образование“ која е дел од проектните активности во рамки на проектот “Поддршка на претприемничко образование во Европа и Евроазија” насловен “Претприемничкото образование како двигател на економијата„   Огромна благодарност до сите кои вклучени на вебинарот, особена благодарност до […]

Вебинар на тема: Претприемничкото образование како начин за модернизација на образованието и наставата 04.11.2020

Го најавуваме и вториот дел од серијата вебинари од онлајн конференцијата „Забрзан раст на претприемничкото образование“ насловен „ПРЕТПРИЕМНИЧКОТО ОБРАЗОВАНИЕ КАКО НАЧИН ЗА МОДЕРНИЗАЦИЈА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАСТАВАТА“ кој ќе се одржи на 04 ноември од 11:00-13:00 часот. Благодарност до нашите поддржувачи USAID North Macedonia , Фонд за иновации и технолошки развој  и Агенција за поддршка […]